Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


 recept, töltött_dagadó, képek, fotók, leírás,

 

 

 

Töltött dagadó

 

Hozzávalók:
(kb. 4-5 személyre)


1,5  kg sertés dagadó
1 dl száraz fehér bor
4 db zsemle vagy kenyér
2 kis doboz májkrém

(vagy pár darab csirkemáj)
2 tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj vagy 2dkg zsír (felolvasztva)
2 cs petrezselyemzöld
zsemlemorzsa
majoránna
kevés Delikát 8 ételízesítő
csipet csípős pirospaprika

 

Elkészítése:

 

1. Előkészítjük a tölteléket.
A hagymát kevés olajban 
megfonnyasztjuk. 

   2. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk és félretesszük. 
(Vásárláskor a hentest is megkérhetjük, hogy 

szúrja fel a dagadót.)

   3. A zsemléket sörbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. 
megmaradt sört félretesszük.

   4. fokhagymát fokhagymatörőn áttörjük, a 
petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd a  beáztatott 
zsömlékhez keverjük. Beletesszük a tojásokat, ízlés szerint 
majoránnát, csipetnyi borsot, sót adunk hozzá, és az összes ízesítőt!

   5. Lassan összegyúrjuk. Ha a massza lágy lenne, 
zsemlemorzsát adunk hozzá.

   6. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük.

   7. A nyílást hurkapálcával vagy hústűvel lezárjuk.

   8. Olvasztott zsírral leöntve és a fehérbort aláöntve, 
közepesen meleg sütőbe helyezzük, duplán letakart fóliával.
Kb  1,5 - 2 óra múlva a fóliát levesszük.

9. A saját zsírjával történő locsolgatás mellett pirosra sütjük

10. sült tepsis burgonyával, savanyúsággal  tálaljuk.

 

A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm! 

 

recept, töltött_dagadó, képek, fotók, leírás,

.

recept, töltött_dagadó, képek, fotók, leírás,

 


 
 

Reklám

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.