Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


 recept, képek, sült, oldalas, hagymasaláta, burgonya,


 

Stirzelt burgonya és hagymasaláta

 

 

Hozzávalók:

 

 

6 szem citrom nagyságú burgonya

 

 

bors

 

1 ek. zsír

 

1 közepes hagyma

 

 

A burgonyákat alapos mosás után sós vízben, héjastól megfőzöm.
Nem teljesen puhára, ha a hústűvel megszúrom,
még érezni lehessen, hogy roppanós a közepe.
Ekkor leszűröm, leöblítem hideg vízzel.

 

 

Közben a hagymát nagyon apró kockára vágom és a zsíron megpárolom.

 

Kizsírozok egy másik nyeles serpenyőt és beszórom prézlivel.
Félreteszem.

 

Megpucolom a burgonyákat  és nagy lukú reszelőn lereszelem.
Beleöntöm a pirított hagymába és sózom, borsozom, majd
-nagy  lángon- alaposan átkeverem. Persze óvatosan, nehogy 

 

pépesre keverjem.....szálas maradjon - ha lehet :)

 

Utána beleöntöm a prézlizett serpenyőbe és lassú tűzön - 

 

 kevergetés nélkül kb. 10-15 perc alatt pirosra sütöm.

 

Ezt ha elkészült, a tányérra fordítás módszerével ráborítom úgy,
hogy a sült fele van felfelé.

 

Erre pakolom a hagyományosan, "simán" megsült oldalasokat.
 

 

HAGYMASALÁTA

(almával és csemege uborkával)

 

Hozzávalók:

 

3-4 közepes hagyma

2 kicsi csemege uborka

1/2 alma

Kb 1 liter cukros-ecetes salátalé, picit sózva.

 

A salátalét felteszem forrni.
A hagymákat nem túl vékony karikára vágom.
Ha forr a lé, akkor beledobom a hagymákat és megkeverem.
Le is kapcsolom a gázt.
2 percig hagyom benne a lében a 

hagymát és leszűröm.
Így roppanós marad, de már nem lesz erős hagymaszaga...!


Az uborkát és a fél almát felaprítom és a hagyma közé keverem,
majd mehet a hűtőbe.

Kihűlve bármihez fogyasztható.

 

Ez a három kaja együtt - nagyon jó összhatású és mennyei finom!!!

 

A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm! 

recept, képek, sült, oldalas, hagymasaláta, burgonya,

 
 

Reklám

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.