Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


 recept, görög, lepény, spenót, feta, sajt, képek, rétes,

 

 

 

Spenótos-fetás görög lepény

 

 

Hozzávalók:

 


-15 dkg réteslap


-20 dkg feta sajt 


-50 dkg mirelit (vagy friss) spenót


-1 maréknyi petrezselyem apróra vágva

 
-1 teáskanál bors 


- tejszínes sajtkrém


-1 teáskanál szerecsendió 


-0.5 dl olaj 


-2-3 gerezd fokhagyma

 



Elkészítés:



A vajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymát,

 

majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot. 

 

Pár percig hagyjuk rotyogni, aztán félretesszük hűlni.

 

Amikor langyosra hűlt, belekeverjük az

 

apróra vágott petrezselymet, az elmorzsolt feta sajtot,

 

a krémsajtot, és ízlés szerint megborsozzuk.

 


A réteslapokat felcsíkozzuk, és a

 

csíkok végére teszünk a krémből egy teáskanállal

 

és háromszögekre hajtva feltekerjük.

 

Közben olajos ecsettel kenjük meg,

 

így szépen fog majd sülni...mint a rétesnél.

 


Kb.12 - 15 perc alatt szép pirosra kell sütni kb. 200 fokon.

 

recept, görög, lepény, spenót, feta, sajt, képek, rétes,

.

recept, görög, lepény, spenót, feta, sajt, képek, rétes,

 

Másik töltelékkel is ki lehet próbálni:



Reszelt almát kevés cukorral és fahéjjal megszórtam,

 

és belekevertem kukorica csipszet.

 

Ezzel is úgy töltöttem, mint a fetás tölteléknél.



Egy jó tanács:

 

Ha réteslappal dolgozunk, akkor nagyon fontos, hogy

 

felhasználásig nedves konyharuhával takarjuk le őket,

 

különben kiszáradnak és nem tudunk vele dolgozni,

 

mert töredezni fog.

.

A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm!
 

 
 

Reklám

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.