Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


2014.04.16

recept, sajtos, sós, sütemény, kelt, tészta, hajtovány,


 

Sajtos hajtovány 

 

Hozzávalók:

 

 1 kg liszt

 

 kb. 6 dl tej

 

2 tojás sárgája

 

 1 dl olaj

 

 2 ek. só

 

pici cukor

 

 5 dkg élesztő

 

 

 

Krém:

 

 

 20 dkg margarin

 

1 tk. só

 

 1 egész tojás

 

 20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)

 

 

 

Elkészítés:

 

 

A hajtoványhoz az alapanyagokat - a kelesztett élesztővel
 

összegyúrom és lágyabb kelt tésztát készítek,

 

majd hagyom duplájára kelni.

 

Lisztezett deszkára borítom, kettévágom.

 

Egyenként kinyújtom jó vékonyra,


szinte akkorára mint a deszkám.

 

A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, hogy a
 

margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy

 

kenhető legyen.

 

A kinyújtott tésztát megkenem a sajtos margarinnal.

 

Azután feltekerem mint a beiglit,

 

majd trapézokra szeletelem.


Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket,


majd hagyom még egy fél órát kelni.


180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.

 

 

recept, sajtos, hajtovány, sós, kelt, sütemények,

 

recept, sajtos, hajtovány, sós, kelt, sütemények,

 

Gyakran úgy csinálom, hogy a fele krémsajtos,


a másik feléhez pedig

 

a tésztát tepertőkrémmel kenem meg,

 

a férjem örömére. :))

 

recept, sajtos, hajtovány, sós, kelt, sütemények,

 

A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm! 


 
 

Reklám

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.