Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


 recept, sajtkrémes, diós, kosárkák, sütemény, desszert, képek,


 

 Sajtkrémes - diós kosárkák

 

 

Hozzávalók:
(12 darabhoz)

 

500 g mélyhűtött leveles tészta
 

2 db 4 és 6 cm átmérőjű cakkos
vagy "sima"pogácsaszaggató

 

1 tojás a kenéshez
 

10 + 12 gerezd dió
 

3 - 4 szál zsenge kapor
 

20 dkg feta sajt
 

100 g uborkás-kapros vajkrém
 

2 ek. tejföl
 

2 gerezd fokhagyma
 

fehér bors 
 

só (kevés kell, mert sós a feta)

 

 

Elkészítés:

 

 

A felengedett leveles tésztát, lisztezett munkalapon 

 kb 4 mm vastagragra nyújtjuk, és a nagyobbik 

 formával 24 korongot szúrunk ki belőle.

12 korongot megfordítunk,

tepsibe fektetjük, és vékonyan megkenjük a felvert tojással.

 

A maradék 12 korongot kiszúrjuk a kisebbik 

 formával.
Sütőlapáttal a tepsiben várakozó korongok 

 tetejére illesztjük.
A tojástól össze fognak szépen ragadni.

A tetejüket is körbe megkenjük a tojással.

 

200 C fokos  sütőben 10 percig, majd 180 C fokon 

 további 15 percig sütjük,
a tepsiben kell hagyni kihűlni.

 

 

 10  gerezd diót durvára aprítunk, a kaprot  finomra  metéljük.
A  feta sajtot habosra keverjük a 

 vajkrémmel - tejföllel, hozzáadjuk a diót, a kaprot, 

 valamint az áttört fokhagymát.

Sózzuk, borsozzuk, habzsákba,

vagy erős nylon zacskóba töltjük
(aminek a sarkát  kicsit levágjuk),

és megtöltjük vele a kosárkákat.
 

(ha az alsó korong kitöltené az üreget, az ujjunkkal behorpasztjuk.)

 

Én a kieső kis korongokat is megsütöttem és nyomtam rá krémet.

 

Tálra rendezzük, tetejét a félretett dióval díszítjük.

 

A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm! 

 

 

 
 

Reklám

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.