Hozzávalók:
- 2 ek. olívaolaj
-1 közepes padlizsán
-1 közepes cukkini
-1 kaliforniai paprika
-2 nagy sárgarépa
-1 fej hagyma
-só, chili
-fokhagyma
-szójaszósz
-parmezán jellegű sajt
-1 bögre előre megfőzött rizs
Elkészítése:
Az összes zöldséget csíkokra,
a hagymát karikákra vágtam.
Mivel a répa puhul meg leglassabban,
ezért ebből hámozóval varázsoltam
egész vékony "szalagokat".
A tepsiben a sütőpapírt 1 evőkanál olajjal átkentem,
a zöldségeket elterítettem, sóztam, chilivel
és zúzott fokhagymával meghintettem,
kevéske szójaszósszal meglocsoltam.
Ezután a zöldségeket jól összeforgattam,
még egy kevés olajjal a tetejét is megspricceltem.
Így ment a sütőbe 15 percre.
Kivajazott sütőtálba borítottam a felét,
ráraktam a megfőtt rizst,
és ráborítottam a maradék sült zöldséget.
Persze közben sóztam - borsoztam ízlés szerint.
Tetejét parmezánnal szórtam
és kis vajdarabkákat tettem rá.
A sütőben 180 fokon 25 percig sütöttem,
míg szép piros nem lett a teteje.
Forrón, parmezánnal tálaltam.
A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm!
.