Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


.Márton_napi_libacomb, libacomb, recept, videó, párolt_káposzta,
Ez itt csak egy KÉP, a videó lentebb van!


Egy tündéri kis szakács mutatja be,
hogyan is készül ez a finomság lépésről-lépésre:

A receptet Farkas Tamás séf mutatja be nekünk, testvérével Ildikóval
 
"Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik!"
 
 
Hozzávalók:

Párolóvízhez:

 1 liter víz

 3 nagy fej 1/4-re vágott hagyma

 1 fej fokhagyma

 20-30 szem bors

 4 evőkanál só

 Ebbe tesszük a kb. 2-2,5 kg libacombot (ez kb. 6-7db)

A hagymás burgonyához:

 3 kg burgonya

 2 evőkanál só a vízbe

 1 kg hagyma, libazsírban aranybarnára sütve

Elkészítés libacomb:

A libacombokat kb. 1 liter párolóvízben 2 órán át

lassú tűzön fedő alatt pároljuk.

Ha eltelt a 2 óra, tepsire helyezzük, meglocsoljuk egy kevés libazsírral,

és 180 fokos sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.


Elkészítés hagymás burgonya:

A kis kockára vágott burgonyát feltesszük főni egy lábasban

2 evőkanál sóval.

Ha kész, a libazsírban kisütött hagymával, összetörjük.


Elkészítés libatepertő, libamáj:

A kockára vágott libahájat (3x3, 4x4 cm) zsiradék nélkül teflonos

serpenyőbe tesszük és folyamatos keverés mellett aranybarnára sütjük.

A tepertőt papírtörlőre szedjük.

A hártyájától megtisztított libamájat méretétől függően

2-3-4 db-ra vágjuk.

Lassú tűzön a libazsírban kisütjük.

Sütési idő kb. 15-20 perc.
 
 
(A mennyiségek értelemszerűen csökkenthetőek,

attól függően, hogy hány személyre készítjük!)


 
 

Reklám

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.