Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


 recept, habos, meggyes, sütemény, képek,

 

 

HABOS MEGGYES SÜTEMÉNY

 

Hozzávalók:



30 dkg finomliszt 
15 dkg margarin 
5 db tojás 
16 evőkanál kristálycukor 
1.8 dl tejföl 
1 kg kimagozott meggy 
1/2 zacskó sütőpor 
1 db citrom reszelt héja 
1 db citromlé 



Elkészítés:



A tojások sárgáját 8 evőkanál cukorral,

margarinnal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat,

a citrom levét, lisztet és a sütőport.


A sütőt előmelegítjük. 
A tésztát kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
Belenyomkodjuk a kifacsart meggyet,

majd az előmelegített sütőbe toljuk.

Közben a tojások fehérjét gőz felett

8 evőkanál cukorral keményre felverjük.


Ha megsült a sütemény, a habot ráterítjük,
majd visszatesszük a sütőbe
3 percre, hogy a hab kicsit megbarnuljon.

 


Ha szép rózsaszín, elzárjuk a sütőt
és nyitva hagyjuk a sütő ajtaját egy kicsit.
Így hagyjuk benn vagy 10 percig,

mert különben a hab megizzad...

Kihűlés után szeleteljük.

 

recept, habos, meggyes, sütemény, képek,

A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm! 


 
 

loading...

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.