Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


 

recept, sült, csirkecomb, fűszeres, krumpli, képek,

 

 

Csirkecomb fűszeres krumpliágyon sütve
 

 

Hozzávalók:


5 db csirkecomb

12 db közepes burgonya

4 db hámozott paradicsom

(vagy 1 -1,5 dl sűrű paradicsomszósz)


1 kisebb vöröshagyma

1 fej gerezdekre szedett fokhagyma héjastól

50 g vaj

1 kis ág rozmaring

borecet

peperoncino (erős paprika)

peperoni, peperoncino, erős_paprika, képek,
só, bors

 


Elkészítés:

 

A csirkecombokat megtisztítjuk és 2-3 evőkanál
borecettel elkevert vízben pihentetjük egy órán keresztül.
Az ecet helyettesíthető egy fél citrom levével is.

A burgonyát, hagymát, paradicsomot megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.

Egy tűzálló edényt kivajazunk és beletesszük
a hagymával, paradicsommal, apró vajdarabkákkal összekevert burgonyát,
sózzuk, borsozzuk, enyhén megszórjuk peperoncino paprikával,
közé tesszük a rozmaring ágat, felöntjük 1 dl vízzel és jól összekeverjük.
(így tudjuk a fűszereket egyenletesen eloszlatni)

A csirkecombokat kivesszük az ecetes vízből, lecsöpögtetjük,
enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd a krumpli közé helyezzük úgy,
hogy a fűszeres lé is érje.

A tepsit letakarjuk alufóliával és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
30-40 percig fóliával letakarva sütjük,
majd a fóliát levéve 30 perc alatt ropogósra - pirosra pirítjuk
(a sütő grill opcióját csak az utolsó 5 percben szoktam bekapcsolni).
Sütés közben ne felejtsük el a csirkecombokat időnként
meglocsolni egy kis pecsenyelével.

 

A receptet és a fotót Wágner Veronikától kaptam, köszönöm!heart

 


 
 

Reklám

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.