Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


recept, barackos, cobbler, desszert, gyümölcs, pite,

 

 

BARACKOS COBBLER

 

 

A cobbler (ejtsd: kobler) egy tálban sült gyümölcsös

pite
, hasonlóan a crumble-hez vagy morzsasütihez, itt

is a gyümölcs kerül alulra, de itt nem tésztamorzsát

szórunk a gyümölcsök tetejére, hanem könnyű tésztát

kanalazunk rá, így sütjük meg.



A kanalazott tészta kis halmokban sül meg,

így nagyon mókás is a sütemény.



És titokzatos - mivel nem tudni,

mi rejlik a tésztahuplik alatt. laugh

 

Hozzávalók:

 

1 kg barack (lehet a fele nektarin)

2 ek étkezési keményítő

2 ek sötét barna cukor

1 rúd vanília

25 dkg liszt

5 dkg kristálycukor+a szóráshoz a tetejére

1 csomag sütőpor

10 dkg vaj

1 tojás

1,5 dl tejszín

pici só

 

Elkészítése:

A vajjal vastagon kend ki a tál alját és oldalát

(az összes vajjal!).


A kimagozott, szeletekre vágott gyümölcsöt

a keményítővel, a barna cukorral

és a kikapart vaníliával keverd össze.

 

A lehető legsötétebb barna cukrot használd, attól lesz
 

mély, karamelles íze a gyümölcsös keveréknek.
 

Öntsd a gyümölcsöt mélyebb sütőformába

(készíthetsz 
egyszemélyes adagokat is,

akkor használj 8 db egyforma 
méretű kerámiatálkát.)

Keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót,

öntsd hozzá a tejszínnel kikevert tojást,

és addig keverd, amíg homogén masszát kapsz.



Szaggasd kanállal a gyümölcsre (mint az aranygaluskát),
 

és szórd meg kristálycukorral.

 

recept, barackos, cobbler, desszert, gyümölcs, pite,

 

170 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sül.
 

Akkor jó, ha a teteje sötét aranysárga,

alatta a gyümölcs pedig sziruposan sűrű.

 

recept, barackos, cobbler, desszert, gyümölcs, pite,


A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm szépen! heart

recept, barackos, cobbler, desszert, gyümölcs, pite,


 
 

Reklám

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.