Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

loading...

recept, almás, keksz, sütés, nélkül, finom, desszert, sütemény,


 

Almás-kekszes finomság

 

 

Hozzávalók:

 

A tetejére 

 

4 evőkanál porcukor

 

4 evőkanál keserű kakaópor 

 

5 dkg Rama vagy vaj 

 

 

A tésztához

 

50 dkg háztartási keksz (szögletes forma)

   

3 csomag Dr. Oetker eredeti vaníliás puding

 

20 dkg kristálycukor (méz is lehet)

   

8-10 evőkanál víz 

 

Kb 5-6 dl víz

   

1,30 kg alma

 

 

Elkészítés:

 

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn

lereszeljük.

 

Lábasba rakjuk, 1 pohár vizet ráöntünk,

 

a cukorral ízesítjük,

 

8-10 perc alatt puhára főzzük

 

(ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük). 

 

Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük,

 

az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük,

 

ezalatt jól besűrűsödik.

 

Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk,


a meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. 

 

A tetejére szép sorban keksz kerül.

 

A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel

 

kevergetve fölforraljuk,


a tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzáadjuk, majd

 

ezt a mázat a sütemény -pontosabban a keksz- tetejére

kenjük.

 

Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit,

 

hanem össze is áll,


így lehet majd szeletelni. 

 

recept, almás, keksz, sütés, nélkül, finom, desszert, sütemény,

 

Szerintem a víz mennyiségével

vigyázni kell – almától függ...


Nekem elég volt 2 dl vízzel és a cukorral

megfőzni az almát,


majd a 3 dl vízzel elkevert pudingokkal

tovább főzve lett megfelelő állagú.


Így a kész süti nagyon jól szeletelhető lett! 

 

 A receptet Wágner Veronikától kaptam, köszönöm! 


 
 

loading...

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.