Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


szomoru-vasarnap.jpg

 


A Szomorú vasárnap egyszerre egy csodás szerelmi történet, a zene csodálatosságát hirdető mese, egy háborús tragédia és film
a harmincas évek Budapestjének hangulatáról.
Emellett rejtélyes, krimiszerű szálat is találunk benne. A középpontban azonban Seress Rezső slágere és a nő, a csodálatos nő áll, akit Marozsán Erika alakít káprázatos érzékiséggel.


Budapest, a harmincas évek vége: Szabó László vendéglős szép szerelmével, Ilonával egy kitűnő kis éttermet vezet. A teljességhez csak egy zongora és egy zongorista hiányzik. Vesznek is egy zongorát és szerződtetnek egy halk szavú zongoristát, Aradi Andrást, aki hamarosan beleszeret Ilonába. A nő viszonozza a szerelmet és kialakul hármójuk különös kapcsolata.
Ilona születésnapján András egy dalt ajándékoz a nőnek, első és egyetlen szerzeményét: a Szomorú vasárnap-ot. Az étteremben tartózkodik egy fiatal német kereskedelmi utazó, Hans Eberhard Wieck, aki Szabó zseniális göngyölt húsától és András csodálatos zenéjétől elragadtatva szintén beleszeret Ilonába.
A nő azonban visszautasítja őt.
Amikor Wieck ittasan és boldogtalanul a Dunába veti magát, Szabó megmenti és elkíséri a Németországba induló vonathoz.
Egyikük sem sejti, hogy a Szomorú vasárnap ezen a napon túl is összeköti majd sorsukat.
Kitör a háború és Hans Eberhard Wieck SS-Brigadeführerként tér vissza Budapestre azzal a megbízatással, hogy a "zsidó gazdasági javakat vegye nyilvántartásba". Barátként megy az étterembe és először megóvja a zsidó származású Szabót az internálástól, de később durván és kegyetlenül visszaél hatalmával. Lászlóék idillikus háromszög-történetéből kegyetlen-ádáz négyszög jön létre...
A fantansztikus történet egészen napjainkig folytatódik...

 


Szereplők:
Marozsán Erika,
Joachim
Król,
Stefano Dionisi,
Ben Becker,
Bálint András
Rendező:
Rolf Schübel

 

 

 

szomorú_vasárnap, teljes_film, magyarul, marozsán_erika,


 
 

Reklám

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.