Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


bakancslista.jpg

 

"Mindannyiunk élete egy-egy patak, mely ugyanabba a folyóba ömlik, ami végül a vízesés ködén túl a mennybe ér. (...) Drága barátom, hunyd le a szemed és engedd, hogy a víz hazavigyen!"

 

"bakancslista" azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni és tapasztalni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers is jegyezgette terveit, az élet azonban mindig közbeszólt. A milliárdos Edward Cole-t viszont csakis a pénzcsinálás érdekelte, sohasem bajlódott a listával. A két, egymástól teljesen különböző embert azonban a sors egymás mellé sodorja. Közös kórteremben kötnek ki, ahol bőven van idejük azt fontolgatni, mi jöhet még ezután. Égető vágy ébred bennük, hogy a hátralévő idejükben azt tegyék, amit mindig is szerettek volna.

 

 

A BAKANCSLISTA

 Rob Reiner 
2007-ben bemutatott vígjátéka.*
A forgatókönyvet 
Justin Zackham írta.
A film két haldokló öreg férfiról szól, akik rájönnek hogy az életük eddig egy unalmas és semmirevaló élet volt. Nem akarnak így meghalni ezért irnak egy listát (A bakancslistát) arról, hogy mit szeretnének még az életük hátralévő részében csinálni. 
Jack Nicholson a gazdag és nagyképű Edward Cole-t játssza, Morgan Freeman pedig a szerény autószerelőt Carter Chamberst alakítja.

A film a Warner Bros megbízásából készült, a magyar szinkront a Fórum Hungary készítette 2008-ban.


Az egyikük milliomos, a másik egész életében motorokat szerelt. 
Most mégis nagyon hasonlítanak egymásra.

Edward (Jack Nicholson) és Carter (Morgan Freeman) 
ugyanannak a kórháznak a lakói, egymás melletti ágyon fekszenek és betegek.
Mindkét férfinak van egy listája arról, mit szeretne még kipróbálni, mielőtt feldobja a bakancsát, és mert az onkológián ebből kevés valósítható meg, elszöknek, nekivágnak a nagyvilágnak, és igyekeznek mindent kipróbálni, amit eddig elmulasztottak. Beutazzák Amerikát, száguldanak, sárkányrepülőznek, ejtőernyővel ugranak… nincs mit veszíteniük és sokat nyerhetnek.
Például egy új barátot.

 

*(...szerintem...nem biztos, hogy VÍG-játék kategória... 
Még ha gyakran mosolygunk is közben...)

 

 


A film EZEN A LINKEN NÉZHETŐ meg:

nyil-lefele.gif

http://vimeo.com/36228055


 

 

Idézetek a filmből:

 

A régi egyiptomiaknak volt egy szép gondolatuk a halálról. Mikor a lelkünk a mennyek kapujába ér, az istenek két kérdést tesznek fel. 
A válaszon múlik, hogy bebocsátást nyernek-e. (...)
1. Leltél-e örömöt az életben? 
2. Vittél-e örömöt mások életébe?


Ma sem állíthatom, hogy képes vagyok egy ember életének értékét megbecsülni, de egyet kijelenthetek: tudom, hogy amikor meghalt, a szeme csukva volt, és a szíve kitárva.

A buddhisták szerint mindig visszatérünk, magasabb vagy alacsonyabb szinten, attól függően, hogy hogy éltünk. Látod, engem itt veszítenek el. Úgy értem, mit kell tennie egy csigának, hogy feljebb lépjen a ranglétrán? Húzzon egy tök egyenes nyálkacsíkot?
 

Mindannyiunk élete egy-egy patak, mely ugyanabba a folyóba ömlik, ami végül a vízesés ködén túl a mennybe ér. (...) Drága barátom, hunyd le a szemed és engedd, hogy a víz hazavigyen!

 

Bakancslista, teljes_film, magyarul, videó,


 
 

Reklám

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.